Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Onderwijsavond 10-10-2019

10 oktober 2019 @ 19:30 - 22:00

Onderwijsavond

Oscar Lohuis gaat met ons in twee avonden aan de slag met het bijbelboek Titus. Wat zegt Paulus in deze brief over ‘Koers Houden’?
Titus krijgt van Paulus de opdracht om vast te houden aan de boodschap:

In 2:1 bijvoorbeeld – Maar jij moet verkondigen wat overeenkomt met de heilzame leer.

Maar ook in 2:7 – geef zelf met goede daden het voorbeeld, laat je leer zuiver en waardig zijn, en verkondig de heilzame, onbetwistbare boodschap, zodat onze tegenstanders beschaamd staan en niets kwaads over ons kunnen zeggen.

En 3:8-11 – Deze boodschap is betrouwbaar. Ik wil dat je hierover met overtuiging spreekt, opdat zij die op God vertrouwen zich erop toeleggen het goede te doen. Daar heeft iedereen baat bij. 9Maar houd je verre van dwaze speculaties en geslachtsregisters en dat geruzie en geredetwist over de wet, want dat is allemaal nutteloos en waas. 10Wie na twee keer te zijn terechtgewezen nog steeds verdeeldheid zaait, moet je uit de gemeente verwijderen; 11je weet dat zo iemand het spoor volkomen bijster is en door te zondigen zichzelf veroordeelt.

Wat is een zuivere en waardige leer? Hoe zorg je dat je verkondiging in overeenkomst is met de heilzame leer? Wat maakt de boodschap onbetwistbaar? Wat is het onderscheid tussen dwaas geruzie en een zuivere terechtwijzing op basis van de leer?

Graag willen we tijdens deze avonden nadenken over vragen zoals hierboven geformuleerd en leren over waar Paulus zich met zijn opdrachten om een zuivere, heilzame, betrouwbare leer te onderwijzen op richt.

Spreker: Oscar Lohuis

Gegevens

Datum:
10 oktober 2019
Tijd:
19:30 - 22:00

Organisator

VBG De Brug
E-mail:
info@debrughoogeveen.nl
Site:
www.debrughoogeveen.nl

Locatie

Carstenstraat
Carstenstraat 81
Hoogeveen, Drenthe 7907 EB Nederland
+ Google Maps